{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pokrenuta internet Geoturistička mapa zapadnog Balkana

S
11.7.2012. u 15:37
4
6
Pokrenuta internet Geoturistička mapa zapadnog Balkana
4
Pokrenuta internet Geoturistička mapa zapadnog Balkana
U Washingtonu je svečano puštena u rad internet stranica Geoturističke mape-vodiča zapadnog Balkana, koja predstavlja prvi zajednički napor zemalja u regionu da se kroz isticanje obilja prirodnog i kulturnog blaga, ovaj region promoviše kao jedinstvena destinacija.
Geoturistička mapa-vodič zapadnog Balkana je interaktivna platforma koja sadrži informacije o destinacijama, pri čemu se ističu autentične, prirodne, kulturne i istorijske atrakcije.

Mapa-vodič kroz svoju interaktivnu platformu direktno povezuje putnike sa lokalnim atrakcijama i brojnim malim i srednjim preduzećima iz industrije turizma, koja su uglavnom u vlasništvu lokalnih stanovnika, saopšteno je iz Udruženja avanturističkog turizma BiH.

Putnicima pruža online mapu koja obuhvata i izražava autentičnost regiona viđenog očima lokalnog stanovništva.

Preko dvije stotine predstavnika ambasada, međunarodnih organizacija i vladinih agencija SAD proteklog mjeseca iskusili su u Vašingtonu virtuelno geoputovanje tokom održavanja zvaničnog skupa, kojim je proslavljeno puštanje u rad ove mape-vodiča zapadnog Balkana koja je kobrendirana zajedno sa Nacionalnom geografijom na internet stranici www.balkansgeotourism.travel.

Projekat su podržali Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), a realizovali Odjeljenje za mape Nacionalne geografije i Savjetodavni odbor Geoturističke mape-vodiča zapadnog Balkana.

Savjetodavni odbor predstavlja regionalno partnerstvo predstavnika Albanije, BiH, Kosova, Makedonije, Crne Gore i Srbije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: