|

Pokrenuta humanitarna akcija

Pokrenuta humanitarna akcija
0
F
FENA
12.12.2010. u 16:52
1
komentara
0

dijeljenja
Pokrenuta humanitarna akcija
U povodu sedmice Caritasa u BiH, Caritas Biskupske konferencije BiH po prvi put pokreće javnu akciju prikupljanja sredstava za podršku socijalnim i humanitarno - karitativnim projektima u BiH.
Kako javlja KTA, javnom akcijom se želi animirati privrednike, organizacije, institucije kao i pojedince kako bi potpomogli programe i projekte za socijalno ugrožene i isključene osobe u BiH.

Mreža Caritasa u BiH kroz različite aktivnosti, projekte i institucije danas brine za stare, teško bolesne, osobe s posebnim potrebama, ekonomsko siromašne, usamljene i napuštene, žrtve rata, djecu i mlade, studente, izbjeglice i povratnike, oboljele od PTSP-a, udruge civilnog društva.

Godina 2011. je proglašena godinom Volontarijata pa tako u poslanici biskup banjaučki Franjo Komarica potiče sve mlade ljude da se što više uključuju u činjenu dobrih djela.

"Naše životno opredjeljenje treba biti dragovoljno, svakodnevno stavljanje sebe na raspolaganje da drugome pomognemo, ne iz nekog koristoljublja nego iz ljubavi da budemo na usluzi drugome", kazao je Komarica.

Tako se pored uplate na transakcijski račun 338 320 22007 22429 Caritas BK BiH - UniCredit bank d.d., u ovu humanitarnu akciju može uključiti pozivom na broj BH Telecoma 090 292 064 te tako donirate tri KM, pozivom na broj HT Eroneta 092 890 892, donirate dvije KM ili slanjem sms-a na broj HT Eroneta 063 88813 kada donirate jednu KM).
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...