BiH
0

Pokrenut web sajt o odbrani Karadžića

SRNA
Pravni tim za odbranu nekadašnjeg predsjednika Republike Srpske RS Radovana Karadžića, pokrenuo je sajt na kom se posjetioci mogu upoznati sa svim dešavanjima u vezi sa njegovom odbranom od optužbi za genocid i ratne zločine.

Na sajtu www.karadzic-odbrana.com mogu da se pročitaju najnovije vijesti iz Haškog tribunala u vezi sa procesom protiv Karadžića.

Na sajtu se mogu pročitati niz ratnih naredbi i odluka koje je Karadžić donio kao predsjednik RS, kao i pisma koja je tokom sukoba upućivao predstavnicima UN, ambasadorima stranih država i drugim zvaničnicima međunarodne zajednice, čiji se originali nalaze u ratnoj predsjedničkoj arhivi u RS.

Na sajtu mogu da se pogledaju i snimci statusnih konferencija u Hagu, sve tri optužnice protiv Karadžića i drugi detalji bitni za njegovu odbranu.

Karadžić se tereti za genocid i ratne zločine počinjene na teritoriji BiH tokom rata od 1992. do 1995. Uhapšen je u Beogradu 21. jula prošle godine, poslije 12 godina skrivanja, a 30. jula 2008 izručen je Haškom tribunalu.