{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pokrenut projekt Suzbijanje ekstremizma i radikalizma

F
30.8.2012. u 15:28
2
6
Pokrenut projekt Suzbijanje ekstremizma i radikalizma
2
Pokrenut projekt Suzbijanje ekstremizma i radikalizma
Sadik Ahmetović (Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba)
Vijeće ministara Bosne i Hercegovine usvojilo je na današnjoj sjednici Informaciju o pripremnim aktivnostima i zadužilo Ministarstvo sigurnosti da u saradnji s OSCE-om započne s realizacijom projekta “Suzbijanje ekstremizma i radikalizma koji može voditi ka terorizmu” (VERLT).
Prijedlog za izradu ovoga dokumenta dao je ministar sigurnosti BiH Sadik Ahmetović nakon terorističkog napada na Ambasadu SAD u Sarajevu.

Također, Strategija EU za borbu protiv terorizma predstavlja dodatni poticaj za Bosnu i Hercegovinu, kao zemlju koja teži euroatlantskim integracijama, da poduzme odlučne i konkretne korake u tom smislu.

Ulogu partnera Ministarstvu sigurnosti uime OSCE-a preuzeo je Odjel za transnacionalne prijetnje uspostavljen u sjedištu OSCE-a u Beču.

Projekt će biti realiziran u tri faze: nakon procjene stanja i potreba, pristupit će se izradi Akcionog plana za suzbijanje nasilnog ekstremizma i radikalizma koji može voditi ka terorizmu i na kraju provođenju Akcionog plana koji će trajati do kraja 2015., saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: