{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pokrenut projekt Suzbijanje ekstremizma i radikalizma

F
30.8.2012. u 15:28
2
6
Pokrenut projekt Suzbijanje ekstremizma i radikalizma
2
Pokrenut projekt Suzbijanje ekstremizma i radikalizma
Sadik Ahmetović (Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba)
Vijeće ministara Bosne i Hercegovine usvojilo je na današnjoj sjednici Informaciju o pripremnim aktivnostima i zadužilo Ministarstvo sigurnosti da u saradnji s OSCE-om započne s realizacijom projekta “Suzbijanje ekstremizma i radikalizma koji može voditi ka terorizmu” (VERLT).
Prijedlog za izradu ovoga dokumenta dao je ministar sigurnosti BiH Sadik Ahmetović nakon terorističkog napada na Ambasadu SAD u Sarajevu.

Također, Strategija EU za borbu protiv terorizma predstavlja dodatni poticaj za Bosnu i Hercegovinu, kao zemlju koja teži euroatlantskim integracijama, da poduzme odlučne i konkretne korake u tom smislu.

Ulogu partnera Ministarstvu sigurnosti uime OSCE-a preuzeo je Odjel za transnacionalne prijetnje uspostavljen u sjedištu OSCE-a u Beču.

Projekt će biti realiziran u tri faze: nakon procjene stanja i potreba, pristupit će se izradi Akcionog plana za suzbijanje nasilnog ekstremizma i radikalizma koji može voditi ka terorizmu i na kraju provođenju Akcionog plana koji će trajati do kraja 2015., saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: