{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pokrenut projekat "DEkonstruiraj!" za podsticanje kriticizma

S
29.3.2010. u 10:26
0
1
Pokrenut projekat "DEkonstruiraj!" za podsticanje kriticizma
0
Neprofitna organizacija Think tank Populari pokreće projekat "DEkonstruiraj!" namijenjen bh. srednjoškolcima, studentima i postdiplomcima, koji je podržao Fond otvoreno društvo BiH. Cilj projekta je podstaći kritičko razmišljanje, te agrumetovano analizirati novinske, TV ili radijske priloge stranih medija.
Sve što trebate učiniti je pronaći novinski članak, TV ili radio prilog o BiH objavljen u nekom od stranih medija (ne uključujući medije sa prostora bivše Jugoslavije) iz perioda 2008-2010. za koji smatrate da ne odgovara stvarnoj situaciji u zemlji.

Članak (TV/radio klip) koji odaberete može biti na bilo kojem jeziku, ali ukoliko nije na engleskom, trebate ga prevesti na engleski ili jedan od bh. jezika.

Zatim "DEkonstruišite", odnosno argumentima utemeljenim u činjenicama i baziranim na konkrentnim primjerima dekonstruišite članak, TV ili radio prilog po vašem izboru.

Konkurs će biti otvoren do 1. juna 2010., a pravo prijave imaju svi srednjoškolci, studenti i postdiplomci iz BiH. Sve informacije dostupne su na dekonstruiraj.populari.org.

Autori tri najbolje “dekonstrukcije” bit će nagrađeni. Prva nagrada je 2.000 KM, druga je 1.000 KM, a treća 500 KM.

Think tank Populari je nezavisni istraživački centar, osnovan sa ciljem da fokusira svoja istraživanja i analize na političko-ekonomsku situaciju, te na detaljno razmatranje društvenih trendova.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: