{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pokrenut disciplinski postupak i istraga protiv četvoro uposlenih u Vladi Distrikta

F
7.9.2007. u 13:20
0
0
Pokrenut disciplinski postupak i istraga protiv četvoro uposlenih u Vladi Distrikta
0
Pokrenut disciplinski postupak i istraga protiv četvoro uposlenih u Vladi Distrikta
Nakon razmatranja revizorskog Izvještaja o financijskom poslovanju odjela za obrazovanje za 2006. godinu, Vlada Brčko distrikta donijela je odluku o pokretanju disciplinskog postupka protiv četvoro uposlenika na pozicijama pomoćnika šefa odjela.
Disciplinski postupak pokrenut je protiv: Slavoljuba Bašića, šefa pododjela za srednje obrazovanje, Mirjane Knežević šefice pododjela za osnovno obrazovanje te Mirsada Ibrišimovića i Kasima Delalića specijalista za ekonomska pitanja u Odjelu za obrazovanje.

Revizorski izvještaj je pokazao da najveće propuste u Odjelu za obrazovanje posebice prilikom javnih nabavki te neprovođenja akcijskog plana odjela i ranijih naloga supervizora snose upravo ovi uposlenici.

Za sada su ovim mjerama vlade obuhvaćena samo četiri najbliža suradnika šefa odjela a istraga će se najvjerojatnije, zbog izuzetno lošeg stanja u odjelu, proširiti i na druge uposlenike.

"Šef Odjela za obrazovanje, zajedno sa savjetnikom kojeg sam odredio, u idućih će sedam dana provesti disciplinski postupak i istragu", kazao je gradonačelnik Brčko distrikta Mirsad Đapo.

Kazao je kako je ovo tek početak pokretanja disciplinskih mjera zbog subjektivne odgovornosti jer u narednom razdoblju trebaju stići revizorski izvještaji i za druge vladine odjele.

"Ovo je najava odgovornosti po revizorskim izvještajima i ukupne odgovornosti javnih službenika koje smo počeli ocjenjivati shodno postojećim pravilnicima, dakle svih javnih rukovodnih službenika posebice kada je u pitanju drugi i treći red. Oni će biti posebno promatrani kroz lupu ovih revizorskih izvještaja", kazao je Đapo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: