{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Poklopci sa šahtova nestaju preko noći, ulice u Tuzli sve opasnije

5.2.2013. u 21:00
0
50
Poklopci sa šahtova nestaju preko noći, ulice u Tuzli sve opasnije
0
Sredinom prošle godine iz MUP-a Tuzlanskog kantona su saopštili kako je broj krađa poklopaca sa šahtova na tuzlanskim ulicama smanjen za 40 posto. Međutim, u 2013. godini ponovo je intenzivirana krađa šahtova, a tuzlanske ulice sve su opasnije za pješake.
"Pogledajte samo šaht u blizini TC Omega. Dubina je blizu dva metra i po mraku može doći do tragičnih posljedica", pokazuje nam na otvoreni šaht slučajni prolaznik na parkingu TC Omega.

Poklopci sa šahtova nestaju preko noći. Pretpostavlja se kako lopovi imaju "specijalizovano" vozilo, odnosno kombi u kojem nema dijela poda. Takvo vozilo parkira se iznad šahta, a lopovi potom podižu poklopac i odlaze.

Na meti lopova su rešetke sa slivnika za kanalizaciju, vodovodni slivnici i poklopci na šahtovima za druge namjene.

Poklopac za kanalizacioni slivnik košta 360 KM, a za vodovodni slivnik 140 KM. Nakon krađe, poklopci kao sekundarne sirovine prodaju se vlasnicima otpada, a šahtovi bez poklopca postaju velika prijetnja za pješake i vozače.

Šahtovi sa kojih su ukradeni poklopci za sada se obilježavaju granjem, a nije poznato kada će Općina Tuzla početi postavljanje novih poklopaca.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: