|

"Pokažimo Amili da nije sama"

"Pokažimo Amili da nije sama"
0
F
FENA
8.11.2010. u 13:48
0
komentara
0

dijeljenja
"Pokažimo Amili da nije sama" Amila Džinović
Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu (SPUS) organizira humanitarnu akciju pod nazivom "Pokažimo Amili da nije sama", na nivou Univerziteta u Sarajevu.
Naime, Amili Džinović, koja ima 23 godine i studentica je Medicinskog fakulteta u Tuzli, početkom juna prošle godine dijagnosticiran je Non-Hodgkin limfom - izuzetno agresivno maligno oboljenje krvi te joj je potrebna hitna pomoć.

Liječenje je započeto u junu 2009. na UKC-u Tuzla, agresivnom polihemioterapijom. U augustu tekuće godine bolest se pogoršala, te napala organe od vitalnog značaja.

Jedina šansa za njeno izlječenje je presađivanje koštane srži, zahvat koji košta oko 250.000 eura, u nekom od inostranih centara od Ljubljane do Pariza.

Amila se trenutno nalazi u Univerzitetsko-kliničkom centru u Tuzli i vodi bitku za svoj život, jer je njena bolest, nažalost, veoma uznapredovala.

Humanitarna akcija "Pokažimo Amili da nije sama" počinje danas i trajat će do 12. novembra. Predstavnici asocijacija fakulteta i akademija Univerziteta u Sarajevu obići će visokoškolske ustanove te omogućiti studentima da pokažu svoju solidarnost kroz nesebičan finansijski doprinos.

Prikupljeni novac organizatori humanitarne akcije uplatit će na
žiroračun Amili Džinović i obavijestiti UNSA i javnost o ukupno prikupljenom iznosu.

Iz SPUS-a su pozvali i političke stranke, interesne grupe, religijske zajednice, privredne i druge kolektive da se odazovu ovom humanom pozivu da bi pomogli ovoj mladoj studentici.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.