{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Pokažimo Amili da nije sama"

F
8.11.2010. u 13:48
0
0
"Pokažimo Amili da nije sama"
0
"Pokažimo Amili da nije sama"
Amila Džinović
Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu (SPUS) organizira humanitarnu akciju pod nazivom "Pokažimo Amili da nije sama", na nivou Univerziteta u Sarajevu.
Naime, Amili Džinović, koja ima 23 godine i studentica je Medicinskog fakulteta u Tuzli, početkom juna prošle godine dijagnosticiran je Non-Hodgkin limfom - izuzetno agresivno maligno oboljenje krvi te joj je potrebna hitna pomoć.

Liječenje je započeto u junu 2009. na UKC-u Tuzla, agresivnom polihemioterapijom. U augustu tekuće godine bolest se pogoršala, te napala organe od vitalnog značaja.

Jedina šansa za njeno izlječenje je presađivanje koštane srži, zahvat koji košta oko 250.000 eura, u nekom od inostranih centara od Ljubljane do Pariza.

Amila se trenutno nalazi u Univerzitetsko-kliničkom centru u Tuzli i vodi bitku za svoj život, jer je njena bolest, nažalost, veoma uznapredovala.

Humanitarna akcija "Pokažimo Amili da nije sama" počinje danas i trajat će do 12. novembra. Predstavnici asocijacija fakulteta i akademija Univerziteta u Sarajevu obići će visokoškolske ustanove te omogućiti studentima da pokažu svoju solidarnost kroz nesebičan finansijski doprinos.

Prikupljeni novac organizatori humanitarne akcije uplatit će na
žiroračun Amili Džinović i obavijestiti UNSA i javnost o ukupno prikupljenom iznosu.

Iz SPUS-a su pozvali i političke stranke, interesne grupe, religijske zajednice, privredne i druge kolektive da se odazovu ovom humanom pozivu da bi pomogli ovoj mladoj studentici.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: