BiH
9

Pojedinačne i grupne Šestoaprilske nagrade 7.000 KM

FENA
Vijećnici Gradskog vijeća Grada Sarajeva donijeli su Odluku o visini iznosa pojedinačne i grupne Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva za 2015. godinu.

Ovom odlukom će pojedinačne Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva iznositi 7.000 KM. Grupna nagrada će također biti u visini od 7.000 KM i ravnopravno će je dijeliti članovi grupe koja je dobitnik nagrade.

Sredstva za provođenje ove odluke planiraju se u budžetu Grada Sarajeva.

Prihvaćena je i Odluka o Programu obilježavanja 6.aprila, Dana Grada Sarajeva u 2015.godini.

Dan Grada Sarajeva obilježava se održavanjem sjednice Gradskog vijeća, polaganjem cvijeća, održavanjem brojnih kulturno-sportskih manifestacija te brojnim drugim prigodnim događajima kojima se ukazuje na značaj obilježavanja 6.aprila.

Predviđene su i brojne sportske aktivnosti kao što je održavanje turnira u streljaštvu za osobe s invaliditetom, međunarodni turnir u košarci, šestoaprilski turnir u hrvanju, međunarodni plivački miting i drugo.

Vijećnici Gradskog vijeća donijeli su Odluku o pristupanju izradi regulacionog plana "Švrakino Selo-Aneks“ i Odluku o pristupanju izradi Regulacionog plana “Bojnik II”.

Prijedlog odluke o pristupanju izradi Regulacionog plana "Švrakino Selo-Mlakve“, povučen je s dnevnog reda, a Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o pristupanju izradi Regulacionog plana "Alipašin Most V“ nije prošao.