BiH
1

Pojedina sarajevska naselja i danas bez vode

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Kao i prethodnih dana, pojedina naselja i sarajevske ulice u četvrtak će ostat bez vode zbog niza propavki kvarova nastalih zbog nedavnih niskih temperatura.

Kako je saopćeno iz KJKP "Vodovod i kanalizacija", danas će zbog popravke kvarova doći do prekida u vodosnabdijevanju na slijedećim lokacijama:

Naselja Kobilja Glava, Poljine, Kromolj i dio Aerodromskog, potom ulice Reisa Džemaludina Čauševića, Maršala Tita, Mis Irbina, Musala, Branislava Đurđeva, Šemsudina Sarajlića, Potoklinica, Karpuzova , Logavina, Adžemovića, Halida Kajtaza, Braće Begić, Ejuba Delalića, Slatina, Ramiza Gugača, Milinkladska, Olovska, Posavska, Triglavska, Avde Ćuka Franca Prešerna, Akifa Šeremeta, Rudija Alvađa, Mrakuša i dio ulice Ive Andrića.

Stabilizacija se očekuje u vodosnabdijevanju do 16 sati.

Na lokaciji Barska danas je planirana zamjena zatvarača usljed čega će bez vodosnabdijevanja biti naselje Otes, Pejton, Bare kod Stupa. Stabilizaciju vodosnabdijevanja očekujemo do 18 sati.

Po zahtijevu Upravitelja, danas je moguće kraće isključenje vode u ulici Baščaršija u terminu 10 do 12 sati.

Prema informacijama ViK-a, jučer je Mreža popravila 19 kvarova. Ostala su tri kvara od jučer koja će se raditi danas i to Reisa Džemaludina Čauševića, Paje i Milinkladska. U Službi vodomjera i dezinfekcije vode je danas do 8 sati prijavljeno 79 kvarova.

Jučer je u Dispečerskim Centru primljeno ukupno 76 telefonskih i terenskih prijava. (31 na vodomjerima i 45 na vodovodnoj mreži).

„Obzirom na pojačan intezitet opravki kvarova, još jednom apelujemo na naše potrošače za strepljenje i razumijevanje“, poručeno je iz ViK-a.