Obnova mosta u Sarajevu
49

Pojašnjenje firme čiji bager je bacao beton u Miljacku: Formirali smo podlogu za skelu

Dž. L.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Nakon što je na našem portalu objavljena informacija o bageru koji je šutu i beton sa urušenog mosta u sarajevskom naselju Halilovići bacao u rijeku Miljacku oglasili su se iz firme Bosman pojašnjenjem zašto su njihovi radnici to radili.
"Bager je spuštao građevinski materijal kako bi formirao podlogu i bazu za postavljanje skele koja je potrebna za formiranje metalne konstrukcije nosača mosta", kažu iz Bosmana koji je na gradilištu u Halilovićima angažovan kao podizvođač radova.

Kako kažu, njihov moto je "gradimo da traje" zbog čega ne dozvoljavaju da se narušava njihova reputacija.

Podsjećamo, gradilište mosta u Halilovićima nije bilo ograđeno, niti zatvoreno, a mještani su slobodno pretrčavali most i pored velike opasnosti od njegovog urušavanja. Ovaj most također je nakon urušavanja dugo bio slobodan za saobraćaj, a zatvoren je nakon brojnih kritika javnosti.

Sarajlije na obnovu mosta čekaju od januara ove godine kada je najavljen početak radova. Uprkos tome što su u više navrata vremenski uslovi bili povoljni za gradnju, iz Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo kazali su kako su radove sprečavali loši vremenski uslovi te da su čekali na smanjenje vodostaja rijeke Miljacke.

Rok izvođenja radova koji su počeli tek prije nekoliko dana produžen je za period koliko je trajala obustava radova.

Podsjećamo, u članku pod naslovom "Jedno pravi drugo kvari: Bager u Sarajevu beton sa urušenog mosta istresa u rijeku" objavljenom na našem portalu nije spomenuta firma Bosman.