|

Pojačane kontrole saobraćaja i ugostiteljskih objekata

Pojačane kontrole saobraćaja i ugostiteljskih objekata
0
F
FENA
24.11.2009. u 16:45
0
komentara
0

dijeljenja
Pojačane kontrole saobraćaja i ugostiteljskih objekata
Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) pozvala je danas građane da svečano i dostojanstveno proslave i obilježe praznike, 25. novembar, Dan državnosti Bosne i Hercegovine, i Bajram, te da se suzdrže od činjenja svih nezakonitih radnji i nedoličnog ponašanja na javnim mjestima i u ugostiteljskim objektima.
“Naročito se upućuje poziv i apel roditeljima i starateljima maloljetnih osoba da se dužno staraju o istim, te vrše stalni nadzor nad maloljetnim osobama, naročito kada je u pitanju kretanje maloljetnika u noćnim satima”, saopćeno je iz Uprave policije MUP-a ZDK-a.

Povodom praznika Uprava policije sačinila je Plan pojačanih mjera i radnji koje će se poduzimati radi osiguranja lične i imovinske sigurnosti građana.

„U skladu s izvršenom procjenom planirane su mjere i radnje u smislu pojačane kontrole ugostiteljskih objekata kao i drugih objekata u kojim se okuplja veći broj građana. Planirana je i pojačana kontrola učesnika u saobraćaju, a obzirom na to da se očekuje povećana upotreba pirotehničkih sredstava, podsjećamo građane da je u članu 3. Zakona o javnom redu i miru ZDK-a utvrđeno činjenje prekršaja u slučajevima kada se vrši prodaja, kupovina, ustupanje na prodaju i upotreba pirotehničkih sredstava na javnom mjestu bez odobrenja nadležnog organa”, stoji u saopćenju Uprave policije MUP-a ZDK-a.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.