{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pojačane kontrole rezultirale zatvaranjem devet objekata

F
27.8.2008. u 16:18
0
0
Pojačane kontrole rezultirale zatvaranjem devet objekata
0
Pojačane kontrole rezultirale zatvaranjem devet objekata
Jučerašnja pojačana kontrola rada objekata brze prehrane, slastičarnica i pekara u Tuzli rezultirala je zatvaranjem devet objekata u kojima su uočena tri ili više prekršaja. Inspektori su izrekli i 28 prekršajnih naloga.
U kontroli više od 60 objekata uzeto je i oko stotinu uzoraka hrane koju će ispitati Zavod za javno zdravstvo Tuzlanskog kantona.

S više mogućnosti koje im je pružio novi Zakon o inspekcijskoj kontroli Tuzlanskog kantona, inspektori Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Tuzla danas su počeli kontrolu firmi koje se bave proizvodnjom i prodajom plastične stolarije.

Budući da je najviše firmi koje se bave prodajom plastične stolarije locirano u blizini puta Tuzla - Živinice, inspektori su današnju akciju usmjerili na taj lokalitet.

Provjerava se da li firma ima registriranu djelatnost, da li zadovoljava minimalno tehničke uvjete, da li izdaje račun za prodatu robu, kao i to da li su prijavljeni radnici i prijavljuju li se svi prihodi.

Kantonalna uprava za inspekcijske poslove za cilj ima zaštitu potrošača. Namjera je ukloniti nelojalnu konkurenciju firmama koje posluju po zakonu i uvoze ili proizvode plastičnu stolariju koja ispunjava određene standarde kvalitete.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: