{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pojačane kontrole rezultirale zatvaranjem devet objekata

F
27.8.2008. u 16:18
0
0
Pojačane kontrole rezultirale zatvaranjem devet objekata
0
Pojačane kontrole rezultirale zatvaranjem devet objekata
Jučerašnja pojačana kontrola rada objekata brze prehrane, slastičarnica i pekara u Tuzli rezultirala je zatvaranjem devet objekata u kojima su uočena tri ili više prekršaja. Inspektori su izrekli i 28 prekršajnih naloga.
U kontroli više od 60 objekata uzeto je i oko stotinu uzoraka hrane koju će ispitati Zavod za javno zdravstvo Tuzlanskog kantona.

S više mogućnosti koje im je pružio novi Zakon o inspekcijskoj kontroli Tuzlanskog kantona, inspektori Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Tuzla danas su počeli kontrolu firmi koje se bave proizvodnjom i prodajom plastične stolarije.

Budući da je najviše firmi koje se bave prodajom plastične stolarije locirano u blizini puta Tuzla - Živinice, inspektori su današnju akciju usmjerili na taj lokalitet.

Provjerava se da li firma ima registriranu djelatnost, da li zadovoljava minimalno tehničke uvjete, da li izdaje račun za prodatu robu, kao i to da li su prijavljeni radnici i prijavljuju li se svi prihodi.

Kantonalna uprava za inspekcijske poslove za cilj ima zaštitu potrošača. Namjera je ukloniti nelojalnu konkurenciju firmama koje posluju po zakonu i uvoze ili proizvode plastičnu stolariju koja ispunjava određene standarde kvalitete.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: