BIHAMK
0

Pojačana frekvencija vozila na većini putnih pravaca u BiH

FENA
Zbog održavanja manifestacije "Rotay kanjon 2018" na magistralnom putu M-14 SrbljaniBosanska Krupa od 09 do 17 sati potpuno će biti obusatavljen saobraćaj. U vrijeme obustave alternativni pravci su u funkcij.

Danas je nastavljena Trka mira 2018, a planirana ruta je od Banja Luke, preko Krupe na Vrbasu, Donjeg Vakufa do Bugojna (gdje je dolazak planiran oko 17.30 sati). Mole se vozači koji budu koristili ove dionice da poštuju upute ovlaštenih lica iz pratnje.

Na dionici M-16.2 Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje u mjestu Dražev Dolac, zbog izgradnje pješačke staze, vozi se jednom saobraćajnom trakom.

Jednom saobraćajnom trakom vozi se na magistralnom putu M-18 Sarajevo-Foča (na lokalitetu Sijeračke Stijene), zbog većeg odrona kamenja na kolovoz.

Aktivna su klizišta i na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka, kao i na regionalnim putevima R-414 Banja Luka-Turbe i R-458 Lopare-Čelić. Na ovim lokalitetima saobraća se jednom trakom naizmjenično.

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo sjever-Lepenica zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje.

Pojačana je frekvencija vozila na većini putnih pravaca u BiH. Tokom dana i na većini graničnih prijelaza očekujemo frekventniji saobraćaj. Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.