BIHAMK
3

Pojačana frekvencija vozila na putevima prema jugu zemlje

FENA
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Pojačana je frekvencija vozila na putevima ka jugu naše zemlje, kao i na graničnim prelazima. Iz Informativnog centra BIHAMK-a izdvajaju prelaze Ivanica, Doljani, Bijača, Gabela Polje i Velika Kladuša, gdje se na izlazu iz BiH čeka oko jedan sat.

Na ostalim graničnim prelazima pojačan je intenzitet saobraćaja, ali trenutna zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Tokom dana, pojačana frekvencija vozila očekuje se i na putevima prema lokalnim izletištima. Vremenski uslovi su povoljni, a zbog visokih temperatura ne preporučuju se duža putovanja u najtoplijim dijelovima dana. Bez obzira na povoljne uslove, vozačima se savjetuje da voze maksimalno oprezno i vožnju prilagode uslovima na putu.

Zbog održavanja auto-trke na brdskim stazama “Vlasenica 2017”, danas u vremenu od 10:30 do 13:30 sati, obustavlja se saobraćaj za sva vozila na dijelu magistralnog puta M-19 Vlasenica-Han-Pijesak. Saobraćaj se za vrijeme obustave preusmjerava na alternativne putne pravce, uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Kraći zastoji mogući su i na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, a gdje je obavezno poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajaju se putni pravci: M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-17 Vrapčići-Mostar, M-4 Tuzla-Kalesija i M-16 Bugojno-Kupres.