Stanje na putevima u BiH
0

Pojačan promet vozila prema Srebrenici

FENA
Promet autobusa i putničkih vozila na putnim pravcima prema Srebrenici jutros je pojačan. Kiša koja pada u većem dijelu BiH otežava i usporava odvijanje saobraćaja, ali za sada nema vanrednih ograničenja i dužih zastoja.

Iz BIHAMK-a upozoravaju na odrone kamenja na kolovoz, posebno na dionicama kroz usjeke.

Povodom obilježavanja 14. godišnjice genocida nad građanima Srebrenice i ukopa identificiranih žrtava srebreničke tragedije, danas je zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija na području Federacije BiH.

Večeras do 22 sata (na području RS do 20 sati), zabranjeno je kretanje vozila preko 3,5 tone na putnim pravcima: Sarajevo - Olovo - Kladanj - Vlasenica - Zvornik; Tuzla -Živinice - Kladanj - Luke; Tuzla - Kalesija - Caparde - Karakaj; Konjević-Polje - Bratunac - Srebrenica i Milići - Z. Jadar - Srebrenica.

Sanacioni radovi aktuelni su na magistralnom putu M-17 Sarajevo - Mostar, a radi se na dionici Ostrožac - Jablanica - Aleksin Han, kao i na obilaznici Mostara. Na mjestima izvođenja radova saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom.

Na magistralnom putu M-16.4 Bugojno - Rostovo u terminu od 08.00 do 18.00 sati, na nekoliko lokaliteta izvode se sanacioni radovi, te je na tim dionicama (po potrebi izvođača) saobraćaj reguliran semaforima i odvija se jednom trakom.

Na graničnom prijelazu Doljani kolona vozila na izlazu iz BiH duga je oko dva km. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja su, za sada, kraća.