BiH
0

Pojačan promet vozila na GP Doljani

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Zbog većeg odrona na dionici regionalnog puta R-413 Turbe-Banja Luka, obustavljen je saobraćaj teretnih vozila, dok putnička vozila saobraćaju izuzetno otežano.

Također, zbog opasnosti od odrona i dalje je u prekidu odvijanje saobraćaja na dionici magistralnog puta M-18 Dobro Polje-Miljevina.

Na dionicama magistralnih puteva M-4 Simin Han-Kalesija (u mjestu Babajići) i M-18 Tuzla-Bijeljina (u mjestu Seljublje), obustavljen je saobraćaj za teretna vozila preko 3,5 t. Na regionalnom putu R-467 Olovo-Ribnica saobraćaju putnička vozila i teretna vozila do 12 tona ukupne mase. Saobraćaj je i dalje obustavljen na regionalnom putu R-458 Lopare-Gornja Tuzla.

Pojačan je promet vozila na GP Doljani, gdje se na izlazu iz BiH čeka do sat vremena. Vozači koji se kreću prema Makarskoj rivijeri ili sjevernije, savjetuje se da koriste granične prijelaze: Zvirići, Bijača, Crveni Grm, Gorica ili Orahovlje, dok onima koji putuju prema Dubrovačkoj regiji preporučuje se korištenje graničnih prijelaza Čepikuće iliIvanica.

Na ostalim graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja. Granični prijelaz Brčko otvoren za putnička vozila.