Za vikend
0

Pojačan broj turista u Neumu, Mostaru i Blagaju

Sarajevo-x.com
U Neumu ima još nešto slobodnih mjesta u hotelima i privatnim smještajima, kazao je za portal Sarajevo-x.com Vinko Bačić, voditelj turističkog ureda Neum.

“Zadovoljni smo posjetom. Tokom vikenda očekujemo pojačan broj turista. Broj mjesta u privatnim smještajima i hotelima je ograničen”, naglasio je Bačić.

Ramiz Bašić , stručni saradnik u Turističkoj zajednici NHK kaže, da se osim Neuma, pojačan broj turista ovoga vikenda očekuje u Mostaru, Blagaju i Međugorju.

“Ovo su najatraktivnije lokacije, te je i broj turista ove godine u znatnom porastu. Najviše posjeta imamo iz Italije, Njemačke, Austrije, Slovenije, Poljske, Mađarske, Hrvatske, Srbije i Crne Gore. Veliki broj je i domaćih turista koji žele upoznati prirodne ljepote naše zemlje”, kaže Bašić, dodajući da je ovo jedna od najboljih turističkih sezona u HNK.

Zbog posebne prirodne ljepote, kako ističe Bašić turisti najviše obilaze vrelo Blagaj, Hutovo blato, te kanjon rijeke Neretve.

Prema njegovom mišljenju još se više mora ulagati u turizam ovoga kraja, naročito u infrastrukturu, koja je od bitnog značaja.