Anketa Sarajevo-x.com
0

Poigravanje stranaka i lažna obećanja za borce

Sarajevo-x.com
Foto: Almir Panjeta/Sarajevo-x.com
Foto: Almir Panjeta/Sarajevo-x.com
Proteklih 6 dana na naslovnoj stranici našeg portala provedena je anketa među čitateljima o tome - čime je uzrokovana situacija u kojoj se našla boračka populacija? Većina onih koja je odgovorala na anketna pitanja, saglasna je da su poigravanje stranaka i lažna obećanja osnovni problem.

Među preko 1.300 ispitanika, posjetilaca našeg portala, njih 334 ili 26 posto je na anketno pitanje odgovorilo da je Vlada FBiH nesposobna da stvori uslove i zaposli borce.

26 posto odgovora odnosno njih najviše u brojci od 340 odnosi se na mišljenje da se stranke poigravaju ovom populacijom i da daju lažna obećanja.

U dosadašnjem toku ankete velik je broj i onih koji smatraju da boračka populacija ima preobimne zahtjeve. 238 posjetilaca je mišljenja da su njihovi zahtjevi preveliki.

17 posto ili 216 anketiranih posjetitelja drži da su svi sadašnji problemi koji su doveli do masovnih protesta i budžetskog deficita uzrokovani usvajanjem neodrživih zakona pred prošle izbore u BiH.

Najmanje je anketiranih koji se slažu da je praksa totalne nebrige za najteže socijalne kategorije dovela i do ovakve situacije za bivše borce. Za ovakav odgovor opredjelilo se 178 posjetitelja portala Sarajevo-x.com.