BiH
0

Pogrešno predstavljanje Ivana Jurčevića

FENA
Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO-a Herceg-Bosne oglasila se priopćenjem u kojemu prosvjeduje protiv, kako navode, "pogrešnog predstavljanja Ivana Jurčevića kao predsjednika braniteljskih udruga".

U priopćenju se navodi kako se u posljednje vrijeme pojavljuju nove udruge s hrvatskim predznakom koje navodno nude neka nova prava, a u pozadini je svega politika koja ne bira sredstva da bi došla na vlast.

"Žalosno je što neke udruge nose hrvatski predznak, a po pamet idu u Sarajevo kod paritetnih bošnjačkih udruga i oglašavaju se preko sumnjivih medija napadajući uvijek krovne udruge s hrvatskim predznakom.

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO-a HB, Udruga hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata HVO-a HB i Udruga obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja HVO-a HB tri su krovne udruge, koje su osnovane i rade već 13 godina.

Mnogo su poradile na pravima branitelja i stradalnika koji danas svi ostvaruju prava, kao i bolesni, zatočeni, razvojačeni, umirovljeni, a svi su naši stalni i dragi nam članovi.

Ivan Jurčević svojata nečija prava i kaže da drugi ne rade pokušavajući tako sebe staviti na čelo samozvane kolone, a usput što više blatiti druge.

Čudimo se generalu Željku Budimiru što je došao da ga podrži iz političkih pobuda jer je vrijeme predizborne kampanje stoga pozivamo naše članove i hrvatsku javnost da ne nasjedaju na ovakve istupe pojedinaca i generala bez vojske koji su rat proveli u foteljama", navodi se u priopćenju.