{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pogrešna porezna politika BiH uništava kantone i Federaciju

F
19.11.2008. u 16:06
0
0
Pogrešna porezna politika BiH uništava kantone i Federaciju
0
Pogrešna porezna politika BiH uništava kantone i Federaciju
Narodna stranka Radom za boljitak saopćila je danas na pres-konferenciji u Sarajevu da pogrešna porezna politika u Bosni i Hercegovini, za koju ova stranka optužuje vladajuću garnituru u zemlji, uništava kantone i Federaciju BiH.
"Federacija i gotovo svi kantoni bilježe velike budžetske deficite, što je posljedica pogrešne vanjskotrgovinske i porezne politike u zemlji", izjavio je dopredsjednik stranke Jerko Ivanković Lijanović.

"Porezi na luksuz najniži su u regionu i šire, a porezi 'na život' najviši", njegove su riječi. Lijanović je uvjeren da ni rebalansi u federalnom i kantonalnim budžetima neće ići naruku razvojnim projektima.

Po riječima Jerke Ivankovića Lijanovića te poslanice Narodne stranke "Radom za boljitak" u Federalnom parlamentu Alme Čardžić, rješenje je u donošenju zakona o zaštiti domaće proizvodnje u BiH.

Državni parlament, međutim, ne donosi takav zakon, rekao je Lijanović, a Čardžić napomenula da nije urodila plodom inicijativa te vrste usmjerena na zalaganje njene stranke iz Federalnog parlamenta prema Parlamentarnoj skupštini BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: