{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pogrešna porezna politika BiH uništava kantone i Federaciju

F
19.11.2008. u 16:06
0
0
Pogrešna porezna politika BiH uništava kantone i Federaciju
0
Pogrešna porezna politika BiH uništava kantone i Federaciju
Narodna stranka Radom za boljitak saopćila je danas na pres-konferenciji u Sarajevu da pogrešna porezna politika u Bosni i Hercegovini, za koju ova stranka optužuje vladajuću garnituru u zemlji, uništava kantone i Federaciju BiH.
"Federacija i gotovo svi kantoni bilježe velike budžetske deficite, što je posljedica pogrešne vanjskotrgovinske i porezne politike u zemlji", izjavio je dopredsjednik stranke Jerko Ivanković Lijanović.

"Porezi na luksuz najniži su u regionu i šire, a porezi 'na život' najviši", njegove su riječi. Lijanović je uvjeren da ni rebalansi u federalnom i kantonalnim budžetima neće ići naruku razvojnim projektima.

Po riječima Jerke Ivankovića Lijanovića te poslanice Narodne stranke "Radom za boljitak" u Federalnom parlamentu Alme Čardžić, rješenje je u donošenju zakona o zaštiti domaće proizvodnje u BiH.

Državni parlament, međutim, ne donosi takav zakon, rekao je Lijanović, a Čardžić napomenula da nije urodila plodom inicijativa te vrste usmjerena na zalaganje njene stranke iz Federalnog parlamenta prema Parlamentarnoj skupštini BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: