Pogledi hotelijera upereni u nebo i vremenske prognoze

S
Piše: A. Karadža/Sarajevo-x.com
31.12.2009. u 08:02
0
18
Pogledi hotelijera upereni u nebo i vremenske prognoze
0
Pogledi hotelijera upereni u nebo i vremenske prognoze
Iz perspektive hotelijera na olimpijskim planinama oko Sarajeva trenutne vremenske prilike vrlo su nepovoljne, a pogledi su im, prema njihovim riječima, upereni u nebo i razne online vremenske prognoze za koje se nadaju da će im donijeti toliko željene sniježne padavine.
Kako nam je rekao Dragan Mijić, rukovodilac za smještaj i prodaju hotela Maršal na Bjelašnici, sezona je počela odlično i sve je bilo dobro dok je bilo snijega.

"Početak je bio odličan i mislilo smo da će tako ostati ali se nažalost snijeg istopio. Sad nam dolaze gosti koji su razočarani i nervozni, jer su na planinu došli zbog skijanja što je nemoguće u ovakvim uslovima. Vremenska prognoza nam nije naklonjena. Promjena temperature od -20 do +15 je nevjerovatna", rekao je Mijić.

On je rekao da su pogledi uposlenika hotela upereni u nebo i internet vremenske prognoze i da se svi nadaju sniježnim padavinama. Mijić je istakao da su prethodne tri godine obilježene lošim vremenom i da je ovo četvrta sezona koja bi mogla proći bez snijega, ali da očekuju padavine.

Prema njegovim riječima u hotelu Maršal najbrojniji gosti su iz Dubrovnika, Zagreba, Turske i Slovenije. Brojni su i naši građani iz dijaspore koji koriste slobodno vrijeme tokom božićnih praznika u zemljama u kojima žive.

Ništa bolja situacija nije ni na drugoj olimpijskoj planini Jahorini gdje je prodaja smještajnih kapaciteta lošija nego protekle godine. Razlozi takve situacije leže u lošoj ekonomskoj situaciji u BiH, ali, kao i na Bjelašnici u nedostatku sniježnih padavina.

Prema riječima Zorice Stojanović, stručnog saradnika za prodaju i marketing Olimpijskog centra Jahorina, stanje je nešto lošije nego protekle godine. Kada su u pitanju gosti, najviše ih je došlo iz Srbije, Crne Gore, Rusije, Turske i Slovenije. I na Jahorini su, kao i na Bjelašnici, pogledi okrenuti ka nebu u nadi da će uskoro početi padati snijeg.

"Kad je pao snijeg bilo je gostiju i rezervacija. Još uvijek se ne može govoriti o ostatku sezone, ali ako bude bilo snijega, sezona može biti uspješna", rekla je Stojanovićeva.

Kada je u pitanju proslava Nove godine, ona je istakla da na Jahorini neće biti zvučnih imena i da će goste uglavnom zabavljati bendovi. Prema njenim riječima, rezervacija za proslavu ima, ali nešto manje nego prošle godine.


Komentari (18)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: