{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pogledajte Uredbu Vlade FBiH o poticanju zapošljavanja

9.12.2015. u 14:29
6
10
Pogledajte Uredbu Vlade FBiH o poticanju zapošljavanja
6
Početkom decembra Vlada FBiH je donijela Uredbu o poticanju zapošljavanja koja uređuje uvjete za korištenje i postupak za ostvarivanje prava na subvencioniranje poslodavaca za slučaj zapošljavanja nezaposlenih osoba bez radnog iskustva, odnosno radnog staža u zvanju za koje su se obrazovale, te dugotrajno nezaposlenih osoba.
Iz Federalne vlade tada je rečeno kako je ova uredba dio Reformske agende u okviru tržišta rada, odnosno poticanja zapošljavanja.

Uredba utvrđuje i izvore sredstava, kriterije za njihov raspored i nadzor nad korištenjem, kao i druga pitanja od značaja za osiguravanje efektivnog i odgovornog raspolaganja sredstvima koja se za ove namjene izdvajaju iz Budžeta FBiH.

Federalnim budžetom za 2016. godinu na ime poticaja zapošljavanju je planirano 50 miliona konvertibilnih maraka, a u 2015. godini je riječ o 20 miliona KM.

Sredstva za subvencije osigurana su u Budžetu FBiH za 2015. godinu na poziciji Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta, a bit će realizirana putem Federalnog zavoda za zapošljavanje i kantonalnih službi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: