{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pogledajte prijedlog spomenika Kralju Tvrtku I

S
22.8.2011. u 19:30
0
43
Pogledajte prijedlog spomenika Kralju Tvrtku I
0
Komisija za provođenje postupka izbora najpovoljnijeg ponuđača po Konkursu za izradu idejnog rješenja i izradu i isporuku spomenika Tvrtka I Kotromanića ocijenila je kao najbolje radove idejna rješenja akademskog vajara Adisa Lukača iz Sarajeva, akademskog vajara Mustafe Skopljaka iz Sarajeva i akademskog kipara Zorana Jurića iz Zagreba.
U daljoj proceduri oformit će se pregovarački tim, koji će sa autorima razgovarati o eventualnim korekcijama, ali i o cijeni.

Inače, Komisija za provođenje postupka izbora najpovoljnijeg ponuđača nije proglasila prvu nagradu. Drugu nagradu dobit će Adis Lukač, a nagrada je u iznosu od 10.000 KM, dok su Mustafa Skopljak i Zoran Jurić, podijelili treće mjesto i biti će nagrađeni sa po 5.000 KM. Po 3.000 KM dobit će arhitekta iz Tuzle Mirza Čorbić i vajar iz Sarajeva Darko Šobot.

Podsjetimo, odlukom Općinskog vijeća utvrđen Fond nagrada u iznosu od 50.000 KM, a komisija je za nagrade potrošila 26.000 KM.

Kada je riječ o predloženim cijenama, spomenik Adisa Lukača, ako bi na koncu i pobijedio, koštao bi 200.000 KM, spomenik Mustafe Skopljaka 310.000 KM, a spomenik Zorana Jurića 248.000 KM.

Sredstva za gradnju spomenika planirat će se u Budžetu općine Tuzla za 2012. godinu, a radovi na izgradnji mogli bi početi s krajem 2011. godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: