Kandidatura za EYOWF 2015.
0

Pogledajte prezentaciju Sarajeva i Istočnog Sarajeva u Beogradu

Sarajevo-x.com
Gradovima Sarajevo i Istočno Sarajevo nije uspjelo da se nametnu kao domaćini Evropskog olimpijskog festivala mladih (EYOWF) 2015. godine, ali je prezentacija kandidata u Beogradu bila obuhvatna i profesionalna.

Veći dio prezentacionog materijala možete pogledati na web-stranici www.eyowf2015.ba. Tu se nalaze kandidacijski dosje, promo film koji je uradila produkcijska kuća Pro.ba, mini brošura i promotivni videomaterijali o našoj zemlji "Enjoy Life". Luksuzno odštampan dosje urađen je u 500 primjeraka, a producirano je i 500 kopija multimedijalnih CD-ova uz koje je u paketu išla i mini brošura, dizajnirana olovka i kesa.

Osnovna poruka promo materijala bila je da je riječ o prvoj ozbiljnoj saradnji dva grada, te da organizacija EYOWF-a za dva grada predstavlja oživljavanje olimpijskog duha i priliku za bolje povezivanje.

Za sve čelnike Olimpijskog komiteta u Evropi bili su obezbijeđeni i suveniri - posrebren mini reljef Sarajeva, djelo iz radionice majstora Fahrudina Sofića, koje prikazuje sakralne objekte četiri dominantne religije koje vjekovima žive u Sarajevu.

Realizaciju ovih materijala finansijski je pomogao USAID, Sida Firma projekt, a materijali su nastali u kooperaciji studija Nash studio, Sarajevo Navigatora i ZUP-a Baščaršija.