{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Pogledajte objekte SFRJ koji su pripali BiH

S
21.9.2011. u 20:00
0
36
Pogledajte objekte SFRJ koji su pripali BiH
0
Na posljednjem sastanku Zajedničkog komiteta za raspodjelu imovine diplomatsko-konzularnih predstavništva bivše SFRJ dogovorom između zemalja nasljednica, Bosni i Hercegovini su pripale nekretnine SAD-u i Mađarskoj.
Rezidencija u Budimpešti (Foto: Ministarstvo vanjskih poslova BiH)
Rezidencija u Budimpešti (Foto: Ministarstvo vanjskih poslova BiH)

Tačnije, naša zemlja je dobila kuću u Washingtonu i rezidenciju u Budimpešti. Ukupna vrijednost nekretnina bivše Jugoslavije koje je BiH do sada dobila je 12 milona KM.

Kada su u pitanju posljednja dva objekta diplomatsko-konzularnih predstavništava u Washingtonu i Budimpešti, Adnan Hadžikapetanović, sekretar Ministarstva vanjskih poslova BiH, za Sarajevo-x.com kaže da još uvijek nije poznato da li će se oni koristiti kao diplomatska predstavništva i u narednom periodu. U Vijeću ministara BiH još uvijek nema stava o tome, te će se ono u narednom periodu očitovati o tome.

Kuća u Washingtonu (Foto: Ministarstvo vanjskih poslova BiH)
Kuća u Washingtonu (Foto: Ministarstvo vanjskih poslova BiH)

BiH bi trebala do kraja ove godine ući i u posjed ambasade u Otavi, stana u Milanu i rezidencije u Beču. Potom bi do kraja augusta naredne godine našoj zemlji trebale pripasti i ambasade u Oslu, Madridu i Ankari.

Zemlje bivše Jugoslavije ukupno imaju 118 objekata za raspodjeliti između sebe, od toga su 44 već raspodjeljena, a BiH je pripalo osam.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: