CAC Sarajevo 2010.
1

Pogledajte neke od najljepših pasa iz BiH i regije

Sarajevo-x.com
(Foto: A. Panjeta/Sarajevo-x.com)
U subotu je na ledenoj pisti Zetre ispod velikog balona u organizaciji Kinološkog saveza BiH održana nacionalna izložba pasa "CAC Sarajevo 2010." i Godišnja uzgojna smotra.

Iako se za organizaciju izložbe ne bi moglo reći da je bila na zavidnom nivou, ipak treba pohvaliti trud organizatora koji su na Zetru okupili oko 250 pasa čiji vlasnici dolaze iz BiH, Bugarske, Crne Gore, Hrvatske i Srbije. Pse su u više grupa ocjenjivali suci iz BiH i Hrvatske.

"Psi koji su proglašeni pobjednicima u svojim pasminama postaju kandidati za šampione BiH", kazao je Refet Hadžić, generalni sekretar Kinološkog saveza BiH.

Izložbi je i pored lošeg vremena prisustvovao veliki broj posjetitelja, a psima su najviše bila oduševljena mnogobrojna djeca. Osim u službenom i revijalnom dijelu, posjetioci su mogli pse vidjeti i pomilovati na štandovima na kojima su ih vlasnici brižno pripremali za izložbu.

Za najljepšeg psa na ovom takmičenju proglašen je pas iz Hrvatske, pasmine "Čau-Čau", njegov sljedbenik je "bosanski oštrodlaki gonič barak" iz Sarajeva, a treći najljepši pas je "zlatni retriver", također iz Sarajeva.