Skupština TK
183

Pogledajte koji političari nisu podržali prijedlog ostavke ministra policije u Tuzli

A. K.
Zastupnici u Skupštini TK (Foto: A. K./Klix.ba)
Zastupnici u Skupštini TK (Foto: A. K./Klix.ba)
Zastupnici u Skupštini Tuzlanskog kantona tokom današnje sjednice hitnog karaktera nisu uspjeli usvojiti zaključak po kojem bi ministar unutrašnjih poslova Hajrudin Mehanović podnio ostavku. Za to je bilo 15 zastupnika, 14 ih se izjasnilo da su protiv, a troje je suzdržanih.
Zastupnici u Skupštini Tuzlanskog kantona danas su održali sjednicu hitnog karaktera, a zbog rasprave o sigurnosnoj situaciji u toj regiji naše zemlje. To je inicirano nakon ubistva Amre Karimanović, koje je počinio policijski službenik Elvis Ćustendil.

Tokom sjednice je kreiran set zaključaka koji su zastupnicima ponuđeni na usvajanje. Od njih ukupno devet, dva nisu dobila podršku i to onaj koji se odnosi na podnošenje ostavke članova Nezavisnog odbora te smjenu ministra unutrašnjih poslova TK.

Naime, zaključkom je zatraženo da kantonalni ministar unutrašnjih poslova Hajrudin Mehanović iz političkih razloga podnese ostavku, a ako to lično on ne učini zatraženo je od premijera TK Irfana Halilagića pokretanje procedure.

Način glasanja (Foto: A. K./Klix.ba)
Način glasanja (Foto: A. K./Klix.ba)

Za ovaj zaključak glasali su zastupnici iz SDP-a, DF/GS-a, NIP-a i Naše stranke, protiv su bili članovi SDA te samostalni zastupnik Asmir Hasić, a suzdržanim su se izjasnili iz SDBiH i samostalni zastupnik Jakub Suljkanović.

Također, Mehanovićevu ostavku, ali iz moralnih razloga su tražili iz Naše stranke i NiP-a.