Otvoren usred bijela dana
0

Pogledajte kako Park svjetlosti izgleda po noći

Piše: A. K.
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
(Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
U srijedu je u Sarajevu, kod Druge gimnazije, pompezno otvoren Park svjetlosti sa LED rasvjetnim tijelima različitih proizvođača, o čemu smo prethodno pisali.

Zanimljivo je to što je Park svjetlosti otvoren usred bijela dana, umjesto u večernjim satima kada bi predstavnici medija mogli vidjeti zbog čega se zove kako se već zove.

U fotogaleriji na našem portalu možete pogledati kako Park svjetlosti izgleda u noćnim satima i da li zaslužuje baš takav naziv.

Mišljenje i sugestije o karakteristikama, estetskim i drugim pokazateljima svjetiljki građani Kantona mogu ostavljati na broj telefona 033/713-100, koji se nalazi i na tabli postavljenoj u centru Parka.

"Ministarstvo je stalno dobijalo mailove i ponude proizvođača LED rasvjetnih tijela, te smo odlučili dati im prostor da pokažu to što imaju. Naime, Kanton godišnje izdvaja sedam miliona KM za javnu rasvjetu, za struju pet miliona i za održavanje dva miliona KM. Procjenjuje se da bismo postavljanjem LED rasvjete uštedjeli više od 50 posto novca, kako na struji, tako i na održavanju", rekao je ministar Jusić prilikom otvaranja Parka svjetlosti.