Uskoro u funkciji
210

Pogledajte kako izgleda panoramski točak u Tuzli, instalacija visoka 22 metra

A. K.
Foto: A. K./Klix.ba
(Foto: A. K./Klix.ba)
U toku su završni radovi na postavljanju panoramskog točka na Trgu slobode u Tuzli, a vožnja u jedinstvenoj instalaciji za sve građane će biti omogućena od četvrtka.
Radovi na montaži prvog 22-metarskog panoramskog točka u Bosni i Hercegovini su u završnoj fazi, a iz Turističke zajednice Tuzle za Klix.ba su kazali da im je izuzetno drago da je upravo grad soli prvi koji svojim građanima i posjetiocima nudi ovakvu jedinstvenu turističku atrakciju.

"Moram reći da smo na realizaciji ovog projekta radili izuzetno dugo i već prije više od godinu dana smo prvi puta pokušali dovesti ovaj panoramski točak u Tuzlu, ali je već bio dogovoren na drugim lokacijama u Hrvatskoj i Sloveniji. No, mi nismo odustajali, bili smo strpljivi i uporni te smo uspjeli da proljeće 2023. u Tuzli ukrasimo sa ovom atrakcijom", kazala je za Klix.ba direktorica Turističke zajednice Tuzle Amra Jaganjac.

Panoramski točak će na platou Trga slobode u Tuzli biti u funkciji od 20. aprila do 21. maja ove godine. Užitku u vožnji u ovoj jedinstvenoj instalaciji prethodile su brojne pripremne radnje, kako bi bezbjednosni segment bio u potpunosti zadovoljen.

Kada je riječ o karakteristikama, panoramski točak raspolaže sa 18 kabina u koje može stati od tri do pet osoba. Ilustracije radi, na vrhu instalacije se pruža panoramski pogled kao da se nalazite na sedmom spratu stambene zgrade.