Snimci dronom
193

Pogledajte kako iz ptičije perspektive izgledaju neuređene staze na Bjelašnici

Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
Neuređene staze i ski liftovi koji ne rade neugodno su iznenadili sve ljubitelje skijanja koji su se rano jutros zaputili na Bjelašnicu. Na fotografijama koje je fotoreporter Klix.ba portala snimio dronom pogledajte kako sve izgleda iz ptičije perspektive.

Iz firme ZOI '84 je prije nekoliko dana saopćeno da su sistemom za vještačko osnježavanje stvoreni uslovi za bezbjedno skijanje te da će staza u subotu biti spremna za prve skijaše. Iz ove kompanije tada su poručili da će skijanje biti besplatno od 8 do 16 sati, kao i u noćnom terminu od 18:30 do 21 sat.Razlog je to zbog kojeg su se ljubitelji skijanja uputili danas na ovu olimpijsku ljepoticu, međutim uslijedilo je neugodno iznenađenje.

"Bože sačuvaj. Nema pola centimetra snijega. Nisu pustili ništa, ništa ne radi. Kažu nam da je besplatno, a zapravo se mi moramo sami penjati. Došao sam jer su rekli da će biti besplatno skijanje. Zemlja, kamenje... Ovo nije za ni za skijanje ni za bordanje", rekao nam je Antonio Pravić iz Sarajeva.

Osim toga, ski liftovi nisu u funkciji jer došlo do kvara, tačnije kidanja kablova.

"Imamo prekid linije na liftu, radnici su na terenu i rade na otklanjanju problema. Nadamo se da će brzo biti uspostavljena linija. Izvinjavamo se svima, krenulo je naopako", rekao je za Klix.ba uposlenik firme ZOI '84.

Prema riječima uposlenika ove firme šestosjed nije u funkciji, ali će tokom jutra biti pušten u rad samo za vožnju uz panoramsko razgledavanje s obzirom na to da gornji dio staze nije spreman za skijanje.