Objavljena fotografija
158

Pogledajte gdje su članovi četvorke bodrili sjednicu Skupštine KS i smjenu Konakovića

A. D.
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Nezavisni zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Damir Nikšić objavio je zanimljivu fotografiju na kojoj se vide pojedini kantonalni ministri i zastupnici okupljeni u jednoj prostoriji.
Nikšić je, naime, ovu fotografiju objavio nedugo nakon održane vanredne sjednice Skupštine KS koju je sazvala SDA zajedno sa SBB-om i DF-om a na kojoj je s funkcije predsjedavajućeg smijenjen lider NiP-a Elmedin Konaković, a na tu funkciju imenovan Mirza Čelik iz SDA.

Nikšić je, bez opisa, objavio ovu fotografiju uz fotografiju Čelika koji se nalazio u Skupštini na fotelji Konakovića.

[FBPOST]https://www.facebook.com/damir.niksic/photos/a.806746902777402/2604057346379673/?type=3&theater[/FBPOST]

Fotografija na kojoj se, između ostalog, nalaze ministri iz Vlade KS Haris Bašić, Adnan Šteta, Srđan Mandić, Amel Kovačević, Lejla Brčić, Admir Katica, te zastupnica Segmedina Srna, kao i predsjednik Naše stranke Predrag Kojović, aludira na to da je od danas, te da se radi o zajedničkom gledanju pomenute sjednice Skupštine KS na TV prijenosu i to u samoj zgradi Skupštine odnosno Vlade KS.

Podsjetimo, većina ministara Vlade KS, uključujući i premijera Edina Fortu, osim Zinete Bogunić i Mirvada Kurića, nisu prisustvovali ni vanrednioj, ali ni hitnoj sjednici na kojoj se trebao razmatrati budžet. Zbog te činjenice stigle su oštre kritike iz SDA an račun Forte. S druge strane pored Konakovića i Kojović kao i predsjednik SDP-a Nermin Nikšićč ocijenili su današnje sazivanje sjednica nezakonitim i neustavnim.