{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Pogledajte dom u kojem Kačavenda provodi penzionerske dane

Klix.ba
10.2.2016. u 20:53
37
172
Pogledajte dom u kojem Kačavenda provodi penzionerske dane
37
Novi dom penzionisanog episkopa zvorničko-tuzlanskog Vasilija nalazi se u dijelu prostora konaka manastira "Svete Petke" u bijeljinskom naselju "Pet jezera", a koji je on podigao dok je bio na eparhijskom tronu u ruskom stilu.
Srbijanski NIN je prije nekoliko dana objavio priču o luksuznom životu penzionisanog Kačavende, ali ovaj bivši episkop zvorničko-tuzlanski tvrdi da je njegov penzionerski život daleko od raskoši.

Kačavenda goste prima u središnjem dijelu svog novog kutka, opremljen namještajem koji ima svaka kuća koja pripada "srednjoj klasi" stanovništva, a tu je i spavaća soba, koja je daleko ispod opremljenosti one koje je koristio dok je bio na tronu, navodi BN TV.

"Vazda sam govorio da sve što radim neću odnijeti u grob, a evo, kao što se vidi, meni je u novim uslovima sasvim dobro", kaže episkop, naglašavajući da nema nikakve imovine koja je upisana kao njegova lična.

"I ne samo to, već sam nasljedstvo moje majke i ostalih mojih najbližih, prije svega mojih tetaka, dao crkvi i to sve od kuća i stanova do novca, nakita i namještaja", kazao je Kačavenda.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: