BiH
197

Video koji će vas rasplakati: BHLegion- Bosnian Ultras u humanoj misiji

Klix.ba
Bh. navijači BHLegion- Bosnian Ultras bili su među dobrim ljudima koji su se tokom poplava koje su nedavno zadesile našu zemlju angažovali i pomagali unesrećenim ljudima.

Pomoć su počeli prikupljati 15. maja i od tada su isporučili osam kombija pomoći te donirali novčana sredstva. Podjelu pomoći su vršili lično i direktno onim osobama koje su bile najviše pogođene ovom prirodnom katastrofom.

O ovoj akciji snimili su i dirljivi video u kojem je dokumentovan dio njihovog putovanja. Posjetili su Dom za nezbrinutu djecu Zenica i stanovnike Topčić Polja.

Osmijesi na licima djece iz Zenice, kojima su između ostalog darovali i nove sandale, govore više od ijedne riječi, a napaćena, ali ipak ozarena lica mještana Topčić Polja govore o tome koliko im je značilo to što su ovi mladi momci došli i pomogli im u najtežim trenucima.

BHLegion - Bosnian Ultras je osnovan 2005 godine. To je navijačka grupa mladih, dinamičnih i fleksibilnih navijača s ultras navijačkom orijentacijom. Njihov cilj je da okupe bh. omladinu širom svijeta, probude svijest dijaspore prema domovini i oforme grupu ultrasa koji su spremni, širom Evrope i svijeta da bodre reprezentativce i brane boje BIH.

Ovim snimkom BHLegion - Bosnian Ultras želi pozvati sve građane BiH, ali i van nje, da se uključe u akcije prikupljanja pomoći za ljude koji su izgubili dosta toga ili čak sve u najgorim poplavama koje su ikada zadesile našu zemlju.