Specijalci FUP-a
810

Pogledajte akciju hapšenja trojice narkodilera u Sarajevu

Klix.ba
Specijalci Federalne uprave policije (FUP) jučer su uhapsili trojicu muškaraca u Sarajevu zbog proizvodnje i prodaje droge.

Akcija je provedena u Sarajevu, nedaleko od zgrade Suda i Tužilaštva BiH, a među trojicom uhapšenih je i Mirza Fazlić kojem se sudi zbog saučesništva u bjekstvu Amela Sejfovića iz sarajevskog KPZ-a.

Pored Fazlića uhapšeni su i N. S. (1996.) i K. E. (1984.).

Tereti ih se za krivično djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

"Izvršeni su pretresi na tri lokacije, prilikom čega je pronađeno i oduzeto cca. 11 litara tekućine koja asocira na amfetaminsku bazu tzv. 'amfetaminsko ulje', koja je bila najvjerovatnije pripremljena za korištenje u proizvodnji opojne droge amfetamin, PMV s namjenski urađenim prostorima za krijumčarenje, vojno i civilno vatreno naoružanje, mobilni telefonski aparati i SIM kartice i dr. Pravovremenim djelovanjem spriječeno je stavljanje u promet nekoliko desetina kilograma opojne droge amfetamin koja bi bila proizvedena iz 'amfetaminskog ulja', a koje se u skladu sa Zakonom o sprečavanju i suzbijanju zloupotrebe opojnih droga BiH nalazi na listi tvari i biljki pod strogim nadzorom", saopćeno je iz FUP-a.