{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Poezija, ljubičice, oslobađanje Divjaka..., za ljepši 8. mart

S
8.3.2011. u 08:15
0
20
Poezija, ljubičice, oslobađanje Divjaka..., za ljepši 8. mart
0
Poezija, ljubičice, oslobađanje Divjaka..., za ljepši 8. mart
Na sam pomen 8. marta muškarci obično pomisle na cvijeće i parfeme, ili, pak, večeru s voljenom djevojkom ili ženom. Zanimalo nas je šta zapravo žene najviše usreći na njihov dan.
TV voditeljica Segmedina Srna za 8. mart slavi rođendan svog drugog sina Armana.

"Često se s prijateljicama šalim da 8. mart upravo treba slaviti na takav način. Mislim da bi, što se tiče praznika žena, muškarci trebali češće izlaziti sa svojim ženama van i kupovati im poklone, a ne samo za 8. mart. Možda sam ja malo atipična, ali smatram kako, nažalost, 8. mart često služi kao pokriće za zanemarivanje žena drugim danima", kaže Srna.

Glumica Aida Bukva nema momka, ali nam je rekla da bi je za 8. mart najviše razveselilo da joj neko recituje poeziju.

"Ne očekujem neke poklone za 8. mart, možda tek poneku čestitku", rekla je Aida.

Za 8. mart profesoricu Azru Hadžiahmetović obradovala bi neka dobra vijest, poput poboljšanja ambijenta u BiH, odnosno koraka naprijed naše zemlje ka integracijama u EU, ili oslobađanja penzionisanog generala Armije BiH Jovana Divjaka, dok bi fotografkinji Vanji Lisac dovoljan bio neki nekonvencionalni gest ili znak pažnje, koji bi se, dakle, razlikovao od poklanjanja cvijeća ili parfema.

"Nisam materijalista pa mi je parfem najgluplji poklon za 8. mart, iz jednostavnog razloga jer se potroši. Više sam za nešto kreativno. Inače, moj sad već bivši momak, s kojim sam prekinula vezu prije mjesec, nije pridavao pažnju tim nekim praznicima i datumima, pa ni 8. martu, tako da sam prošle godine shvatila koliko je zapravo bitno da nam muškarci posvete pažnju na ovaj dan", kaže Vanja.

Književnicu Nuru Bazdulj-Hubijar najviše bi, pak, obradovao buketić ljubičica.

"Tako su jednostavne, obične (kao ja), a i mrtve mirišu... I mogu se ispresovati", kazala je.

Pjevačicu Selmu Bajrami za 8. mart bi najviše obradovalo kada bi dobila prsten.

"Neki lijep prsten. Ništa pretjerano. To me uvijek razveseli, budući da kao i svaka žena volim nakit. No, drago mi je i kada dobijem karanfil ili neki drugi cvijet. Znak pažnje je bitan i sjetiti se u pravo vrijeme", poručila je Selma.

Svim djevojkama i ženama Sarajevo-x.com želi sretan 8. mart i puno pažnje, lijepih riječi, gestova, pa i poklona. I da nam budete sretne.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: