{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Podžić upozorava da će BiH izgubiti vojsku

F
17.10.2007. u 15:38
0
0
Podžić upozorava da će BiH izgubiti vojsku
0
Podžić upozorava da će BiH izgubiti vojsku
Ministar odbrane BiH Selmo Cikotić izjavio je danas u Banjoj Luci da neće podržati nijednu vojničku plaću koja nije veća od sadašnje.
Komentirajući prednacrt zakona o plaćama u institucijama BiH, kojim se predviđa smanjenje plaća vojnicima, Cikotić je kazao da plaća manja od sadašnje, koja se kreće u najnižem iznosu od oko 700 KM, ne bi djelovala ni stimulativno ni korektno prema vojnicima koji su sada u Oružanim snagama BiH, a posebno prema onima koji bi tek trebali da se priključe Oružanim snagama.

Prema nekim navodima radna verzija ovog zakona uskoro bi se trebala naći u parlamentarnoj proceduri. Taj akt predlaže da obični policajac ima plaću od 381 KM, a vojnik u OS-u 330 s tim da svi oni imaju pravo na posebnu naknadu do 30 posto od plaće.

Načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH generalpukovnik Sifet Podžić kazao je da je dobio prvi prednacrt i da je ono što je ponuđeno vezano za plaće vojnika "katastrofalno".

"Ako to bude tako mi definitivno nemamo ni vojnika ni Oružanih snaga BiH, posebno sada kada imamo namjeru raspisati konkurs za oko 800 novih vojnika koji nam nedostaju", kazao je Podžić novinarima u Banjoj Luci.

On je naglasio da je vojnik trenutno najpogođenija kategorija u BiH te dodao da jedna od motivacija za dolazak u vojsku treba da bude i standard.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: