Čemu razlika?
115

Podžić nakon povratka iz Brisela upućen u samoizolaciju, a Turković se nije odlučila na to

D. Be.
Turković i Podžić sa  ambasadoricom u NATO-u Kay Bailey Hutchison
Turković i Podžić sa ambasadoricom u NATO-u Kay Bailey Hutchison
Ministar odbrane BiH Sifet Podžić je zbog zdravstvenih tegoba uzrokovanih umorom i iscrpljenošću na povratku sa službenog puta posjetio ljekara i, poslije primljene terapije, otpušten je na kućno liječenje, saopćeno je iz tog ministarstva.
S obzirom na to da je ministar Podžić boravio u Briselu, na prijedlog infektologa, a u skladu sa uputama Federalnog i Kantonalnog kriznog štaba, iako nema simptome koronavirusa, upućen je u samoizolaciju.

Treba istaći da je u Briselu istovremeno boravila i ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković, ali ona nakon povratka nije upućena u samoizolaciju već je nastavila redovne poslove. Ona se jučer sastala sa austrijskom ambasadoricom u BiH.

Turković i Podžić u sjedištu NATO-a u Briselu sastali su se i sa generalnim sekretarom NATO saveza Jensom Stoltenbergom, te su tom prilikom razgovarali o dinamici implementacije Programa reformi za 2019/2020 godinu i drugim tekućim pitanjima. Izrazili su punu posvećenost Bosne i Hercegovine provedbi programskih ciljeva u domenima za koje su zaduženi Ministarstvo vanjskih poslova i Ministarstvo odbrane.