Gaibija Ćatić
3

"Podzemni labirint Ravne je najsigurnija lokacija u BiH"

FENA
Direktor agencije "Ćatić" Gaibija Ćatić iz Sarajeva je proteklih dana boravio u Bosanskoj dolini piramida i izvršio preliminarna mjerenja različitih vrsta energetskih zračenja u podzemnom labirintu "Ravne" uz pomoć "Geniusa", profesionalnog elektronskog mjernog instrumenta koji mjeri podzemne vodene tokove, kosmička i zemaljska zračenja među kojima su i Hartmanova, Kurijeva i Šnajderova mreža.

Ćatić je koristio i aparat "Suzy" koji mjeri prisutnost i daljine do kojih dosežu tehnička štetna zračenja od svog izvora poput nejonizirajućih zračenja iz prezasićenih električnih mreža, dalekovoda, trafo stanica, televizijskih, radio i računarskih aparata ili bilo kojeg drugog izvora.

Prema preliminarnim mjerenjima, utvrđeno je slijedeće: ispod svakog keramičkog/megalitnog bloka nalazi se podzemni vodeni tok. Energija koja je detektirana u okolini keramičkih/megalitnih blokova nije negativna, kao što je to slučaj u 99.99 posto slučajeva iznad podzemnih vodenih tokova, već pozitivna.

U prostorijama podzemnog labirinta takođe je registrirana prisutnost iznimno pozitivne energije. Nadalje, tri izvora energetskog zračenja koji negativno utječu na ljudski organizam (kosmička, zemaljska radioaktivna, jonizirajuća) i tri mreže koje imaju štetno djelovanje po čovjeka (Hartmanova, Kurijeva i Šnajderova mreža) imaju vrijednost nula.

Drugim riječima, podzemni labirint "Ravne" je za ljude najsigurnija lokacija u čitavoj BiH, navode iz fondacije.

Sveobuhvatnija istraživanja bit će obavljena u narednih nekoliko mjeseci u podzemnom labirintu, na piramidama i okolini, saopćeno je iz Pres službe Fondacije "Arheološki park: Bosanska piramida Sunca".