BiH
9

Podržimo bh. predstavnike na Evropskom prvenstvu iz prve pomoći

Klix.ba
BiH Face Team 2015 je skupina mladih ljudi, studenata i srednjoškolaca koji će kao reprezentacija BiH predstavljati našu zemlju na Evropskom prvenstvu iz prve pomoći.

Reprezentaciju BiH iz prve pomoći čini šest mladih djevojaka, volonterki Crvenog križa koje zajedno sa svojim timom trenera predstavljaju BiH na Evropskom prvenstvu prve pomoći koje se ove godine održava u Bukureštu u Rumuniji od 10. do 13. septembra.

Ekipa iza sebe ima mnogobrojna osvojena takmičenja, čime su stekli pravo učešća na EP. Slove i za aktuelne prvake Balkana, te su ušli u top pet najboljih ekipa Evrope na Evropskom takmičenju u Italiji, što im sada daje motiv da ove godine uspiju osvojiti i medalju za BiH.

Ekipa prolazi svakodnevne pripreme usavršavanja tehnika i brzine u saniranju povreda i stanja, uvježbava engleki jezik, prolazi kroz kondicione pripreme, a sve u cilju što boljeg predstavljanja naše države.

Na Evropskom takmičenju iz prve pomoći učestvuje 27 timova, među kojima su i zemlje Balkana, Njemačka, Irska, Finska, Holandija, Krigistan, Italija, Rusija i mnoge druge.

"Trenutno smo na prvom mjestu, što nije mala stvar među velikim zemljama Evrope, ali da bi tako ostalo, trebamo podršku i ostalih", kažu ovi mladi ljudi.

Glasati možete na ovom linku.