Brankovićevo pismo Biberu
0

Podržavam inicijativu Sindikata

FENA
Premijer FBiH Nedžad Branković uputio je danas predsjedniku Saveza samostalnih sindikata BiH Edhemu Biberu pismo u vezi s Inicijativom Saveza samostalnih sindikata BiH koja je upućena zakonodavnim i izvršnim strukturama vlasti u BiH.
  • Informiram Vas da podržavam ovu inicijativu, koja ima za cilj smanjenje troškova ukupne javne potrošnje i uvođenje mjera štednje na svim nivoima vlasti u BiH, kaže se u pismu premijera.

  • Inicijativa je u duhu potpisanog Socijalnog sporazuma 2009.-2010. godine i Programa mjera za ublažavanje posljedica globalne ekonomske krize i unaprjeđenja poslovnog ambijenta, koje su socijalni partneri u Federaciji BiH potpisali u decembru 2008. godine, a koji za krajnji cilj imaju smanjenje uticaja i posljedica globalne ekonomske krize u Federaciji BiH.

Ujedno Vas informiram da ću Inicijativu odmah uputiti nadležnim resornim ministarstvima, radi dalje procedure predlaganja i definiranja konkretnih mjera koje će biti razmatrane na Vladi Federacije BiH, kaže se na kraju pisma premijera FBiH Brankovića upućeno predsjedniku Saveza samostalnih sindikata BiH Edhemu Biberu, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.