{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Podržani principi Prijedloga Zakona o zabrani svih fašističkih i neofašističkih organizacija

F
10.5.2010. u 18:37
0
1
Podržani principi Prijedloga Zakona o zabrani svih fašističkih i neofašističkih organizacija
0
Podržani principi Prijedloga Zakona o zabrani svih fašističkih i neofašističkih organizacija
Zajednička komisija za ljudska prava, prava djeteta, mlade, imigraciju, izbjeglice, azil i etiku podržala je na današnjoj sjednici, u drugom čitanju, Prijedlog revidirane strategije Bosne i Hercegovine na provođenju Aneksa VII Dejtonskog mirovnog sporazuma, čiji je predlagač Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH, saopćio je Sektor za odnose s javnošću PSBiH.
Komisija je podržala principe Prijedloga zakona o zabrani svih fašističkih i neofašističkih organizacija i upotrebe njihovih simbola u BiH, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.
Razmatran je Nacrt izvještaja Radne grupe za Univerzalni periodični pregled, čiji je predlagač Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH i usvojen zaključak da se zakaže posebna sjednica komisije na kojoj će se na osnovu sublimiranog teksta koji će pripremiti Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH raspravljati o tom pitanju.

Komisija je razmatrala akt Institucije ombudsmena BiH u vezi s okončanjem postupka objedinjavanja institucija ombudsmena entiteta s Institucijom ombudsmena BiH i usvojila zaključak kojim je data podrška Instituciji ombudsmena BiH, uz preporuku da Vijeće ministara BiH u saradnji s entitetskim vladama pronađe mehanizme kojima će se omogućiti finansijska neovisnost te institucije.

Komisija je predložila da Alma Čolo bude imenovana za predstavnika Parlamenarne skupštine BiH u UNCCD, tijelo koje djeluje u skladu s Konvencijom UN-a za borbu protiv širenja pustinje.

* * *

Na današnjoj sjednici Komisije za saobraćaj i komunikacije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH jednoglasno je podržan Izvještaj o radu Državne regulatorne komisije za električnu energiju u 2009. godini.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: