{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Podržan rebalans budžeta kantona Sarajevo

F
29.7.2009. u 18:26
0
0
Podržan rebalans budžeta kantona Sarajevo
0
Podržan rebalans budžeta kantona Sarajevo
Stranka za Bosnu i Hercegovinu (SBiH) u utorak navečer u Sarajevu održala je sjednicu u povodu aktuelnih dešavanja u Bosni i Hercegovini, saopćeno je danas iz te političke partije.
Pored članova Predsjedništva SBiH, kako se navodi, sjednici su prisustvovali premijer Kantona Sarajevo Besim Mehmedić te predsjednik Kluba poslanika SBiH u Kantonu Sarajevo Emir Baraković.

Predsjedništvo SBiH je, između ostalog, dalo punu podršku rebalansu budžeta Kantona Sarajevo u formi u kojoj ga je predložila Vlada Kantona Sarajevo.

Navedeni rebalans, kako je ocijenjeno, neophodno je usvojiti kao uvjet za dobijanje kreditnog aranžmana od Međunarodnog monetarnog fonda, a čije zaključivanje Stranka za Bosnu i Hercegovinu u potpunosti podržava.

Stranka za Bosnu i Hercegovinu je u potpunosti podržala i produženje mandata stranih sudija i tužilaca u Sudu i Tužilaštvu Bosne i Hercegovine i smatra da njihov angažman značajno doprinosi efikasnosti i neovisnosti u procesuiranju ratnih zločinaca i drugih kriminalaca.

Stranka je također najoštrije osudila podizanje prijave policije u Srebrenici protiv triju srebreničkih djevojaka koje su digle svoj glas protiv četničkog “orgijanja”.

- Umjesto da policijski organi RS-a vode istragu i podnesu prijavu protiv fašističkih skupina, oni se bave zastrašivanjem onih koji su žrtve i potomci nevino ubijenih Bošnjaka u počinjenom genocidu u Srebrenici. Stranka za Bosnu i Hercegovinu je spremna pružiti svu potrebnu pravnu pomoć srebreničkim djevojkama, ali i drugim žrtvama montiranih procesa u kojima se žrtva nastoji prikazati krivcem - ocijenjeno je na sastanku, kaže se u saopćenju SBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: