BiH
0

Podržan projekt izrade elektronske mape RS-a

FENA
Vlada Republike Srpske prihvatila je danas u Banjoj Luci projekt izrade elektronske mape RS-a da bi građani, poslovno okruženje i svi korisnici imali mogućnost da 24 sata dnevno imaju online informator o svim objektima, privrednim, kulturnim, sportskim i drugim u RS-u.

"To će biti interaktivna mapa RS-a u digitalnom obliku dostupna na Vladinom web portalu“, rekao je Krsto Grujić, pomoćnik generalnog sekretara Vlade RS-a za informacione tehnologije na pres-konferenciji nakon sjednice Vlade RS-a.

On je kazao da će biti osigurano oko 60.000 KM za ovaj projekt te da će to “koštati mnogo manje od brošura, publikacija, kataloga ili drugih dokumenata“.

Pozivajući se na podatke agencije koju su unajmili, Grujić je rekao da provedena istraživanja pokazuju da je 21,3 posto građana odgovorilo potvrdno na pitanje - da li ste lično koristili Internet.

On tvrdi da "u RS-u internet korisnici dobijaju određenu kritičnu masu“, te da Vlada smatra da i ovim vidom komunikacije njima treba da pruži određene usluge.

Grujić je kazao i da je web portal Vlade RS-a rangiran na prvo mjesto u BiH od jednog bh.magazina koji se bavi "IT-tehnologijom“, a ustvrdio je i da Vlada RS-a prednjači u regionu po načinu na koji pruža elektronske usluge građanima i poslovnom okruženju.