HSS-NHI
0

Podržan poziv Miroslava Lajčaka da se izbjegne "zapaljiva retorika"

FENA
HSS-NHI se oglasila priopćenjem za javnost u kojem ističe da bi se umjesto traženja pojašnjenja u vezi s čestitkom u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti koju je član Predsjedništva BiH Željko Komšić uputio Hrvatskoj visoki predstavnik Miroslav Lajčak morao ozbiljnije pozabaviti pokušajima rušenja ionako skromnog napretka u jačanju države BiH.

"Zagovaranje referenduma o odcjepljenju Republike Srpske (RS), insistiranje na slabljenju države BiH i vraćanje državnih nadležnosti entitetima, osporavanja državnih obilježja, neprovođenja zakona o lokalnoj samoupravi, Dodikovo osporavanje konvertibilne marke kao valute BiH i dr. ekstremnije je i mnogo pogubnije od Komšićeve čestitke.

HSS-NHI u cjelosti podržava poziv Miroslava Lajčaka da se izbjegne zapaljiva retorika, ali ne samo u izbornoj kampanji već i svakodnevnom životu.Činjenica je da neke stranke i njihovi čelnici opstaju, djeluju i postižu "rezultate" na nacionalnom podgrijavanju i održavanju stanja nereda u vlastitoj državi", tvrdi se u priopćenju.