{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Podrška zaštiti Vjetrenice stiže sa svih strana

F
13.6.2009. u 11:16
0
1
Podrška zaštiti Vjetrenice stiže sa svih strana
0
Podrška zaštiti Vjetrenice stiže sa svih strana
Zelena akcija iz Zagreba pridružila se međunarodnoj podršci zaštiti špilje Vjetrenice, i pozvala hrvatsku javnost da potpišu on-line peticiju, priopćeno je iz Speleološke udruge Vjetrenica – Popovo polje.
Zelena akcija naglašava da su Vjetrenica i Popovo polje već uvršteni na Smaragdnu mrežu područja od posebnog značaja za zaštitu u Europi, te da je Akademija nauka i umjetnosti BiH predložila osnivanje Višenamjenskog centra za krš Vjetrenica - Popovo polje u Zavali.

Pismo podrške uputio je i Institut za nestale osobe Bosne i Hercegovine. U pismu se navodi da je potrebna sveobuhvatna akcija društva i institucija vlasti kako bi se stvorili zakonski uvjeti za upravljanje, čuvanje i održavanje Vjetrenice, sukladno europsko tradiciji i praksi.

Podršku Vjetrenici također su izrazili Speleološko društvo Mijatovi dvori i Udruga za zaštitu okoliša Naša baština, obje iz Tomislavgrada.

Brojne izraze podrške primio je Ivo Lučić u povodu završetka njegova štrajka glađu, u kojima je izraženo uvjerenje da će štrajk aktivirati javnost za zaštitu vrhunskih prirodnih vrijednosti koje se u BiH zanemaruju.

Lučić je obavijestio Međunarodno društvo za podzemnu biologiju (ISSB) s negativnim razvojem događaja oko Vjetrenice nakon njegova pisma upozorenja i na zanemarivanje ocjena ugroženosti špiljskog ekosistema.

Također, Lučić je zamolio da članovi ISSB-a izvijeste o tome sve važne europske i međunarodne organizacije u kojima njihovi članovi imaju kontakte, navodi se u priopćenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: