{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Podrška zahtjevima Udruženja sudaca FBiH

S
2.2.2009. u 11:36
0
0
Podrška zahtjevima Udruženja sudaca FBiH
0
Podrška zahtjevima Udruženja sudaca FBiH
Premijer Federacije dr Nedžad Branković, federalni ministar pravde Feliks Vidović i sekretar Vlade Federacije BiH Ismet Trumić razgovarali su danas u sjedištu Vlade FBiH sa predstavnicama Udruženja sudija/sudaca FBiH Tifom Potogijom i Aleksandrom Martinović.
Povod današnjem razgovoru, u kojem je bilo riječi o položaju i ulozi sudske vlasti u Federaciji BiH, jeste potreba harmoniziranja primanja sudija i tužilaca u entitetima i na državnom nivou, javljaju iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

U tom cilju neophodno je ubrzati proceduru usvajanja Prijedloga zakona o plaćama i drugim naknadama sudija i tužilaca u Federaciji BiH u tekstu kako ga je proglasio Visoki predstavnik za BiH Odlukom od 9.12.2005. godine i u kojem obliku je potvrđen u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH. Stoga će Vlada Federacije BiH, kako je dogovoreno danas, uputiti zahtjev da to na narednoj sjednici učini i Dom naroda Federalnog parlamenta.

Federalno ministarstvo pravde će, vodeći računa o potrebi osiguranja adekvatnog finansiranja neovisnom sudstvu, kao i već iskazanih zahtjeva i pripremljenih prijedloga u tom pravcu, blagovremeno pripremiti neophodne izmjene i dopune ovog zakona.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: