|

Podrška sazivanju hrvatskog foruma

Podrška sazivanju hrvatskog foruma
0
F
FENA
12.11.2009. u 10:56
4
komentara
0

dijeljenja
Podrška sazivanju hrvatskog foruma Božo Ljubić
Na sjednici Predsjedništva HDZ-a 1990, koja je održana u Sarajevu, jednoglasno je usvojen prijedlog da se u Predsjedništvo te stranke kooptiraju Srećko Boras i Dragan Vukić.
Predsjedništvo je podržalo inicijativu o sazivanju hrvatskog foruma na kojem bi trebali sudjelovali predstavnici stranaka potpisnica Kreševske deklaracije, zastupnici hrvatskih stranaka u Parlamentarnoj skupštini BiH i zastupnici u Hrvatskom saboru, te predstavnici kulturnih, znanstvenih i crkvenih institucija hrvatskoga naroda u Bosni i Hercegovini.

Predsjedništvo je pozitivnim ocijenilo i rad zastupnika članova HDZ-a 1990 u Hrvatskom saboru, posebno rad Odbora za Hrvate izvan Republike Hrvatske na čelu s Ivanom Bagarićem.

Također, pozdravilo je inicijativu ovoga odbora za donošenje deklaracije u Hrvatskom saboru o Bosni i Hercegovini i statusu hrvatskog naroda. Od Republike Hrvatske se očekuje da se u skladu sa svojim ustavnim obvezama i obvezama iz Daytonskog mirovnog sporazuma institucionalno uključi i pomogne BiH na njezinom putu u euroatlantske integracije, stoji na kraju priopćena iz HDZ-a 1990.
Prijavi grešku


Komentari (4)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...