Nevladine organizacije
0

Podrška protestu "Pravda za Iliju Jurišića"

FENA
Foto: Fotoservis
Foto: Fotoservis
Udruženje "Mladi antifašisti" BiH, Udruženje "Front", omladinska organizacija "Oko", pozivaju građane BiH da se u što većem broju odazovu mitingu podrške našem sugrađaninu Iliji Jurišiću.

Miting će biti održan 19. oktobra u 13 sati na trgu Slobode u Tuzli u organizaciji Fondacije "Istina, Pravda, Pomirenje".

Udruženje "Mladi antifašisti" BiH, Udruženje "Front", omladinska organizacija "Oko", pozivaju predstavnike vlasti, a posebno načelnika općine Tuzla Jasmina Imamovića, da prisustvuju ovom skupu, kako ponovo ne bi poslali pogrešnu sliku o odnosu Općine Tuzla prema našem sugrađaninu Iliji Jurišiću.

Napominjemo da naše organizacije konstantno daju podršku svim aktivnostima vezanim za zaštitu ovog čestitog Tuzlaka, što očekujemo i od prvog čovjeka općine Tuzla, čime će sigurno pokazati ozbiljnost funkcije koju obavlja.

Poziv na proteste građanima je danas uputio i načelnik Općine Tuzla Jasmin Imamović.

"Građani, pokažimo jedinstvo, kao i uvijek do sada. Pozivam vas, da se 19. oktobra u 13.00 sati, okupimo na Trgu slobode u Tuzli, na Protestnom skupu na kojem ćemo tražiti pravdu za Iliju Jurišića, za Tuzlu i za Bosnu i Hercegovinu", navodi se u pozivu načelnika općine Tuzla Jasmina Imamovića.