Zahid Crnkić
0

Podrška protestima ukoliko bude nepravde

SRNA
Foto: Nezavisne novine
Foto: Nezavisne novine
Ministar za pitanja boraca Federacije BiH (FBiH) Zahid Crnkić rekao je da podržava organizovanje boračkih protesta, ukoliko bude nepravde prilikom smanjenja invalidnina za deset odsto, ili ako bilo ko bude izuzet od ovih smanjenja.

Nakon nove najave masovnih protesta boračke populacije u FBiH zbog smanjenja invalidnina, Crnkić je napomenuo da su ovoj kategoriji stanovnika u ovoj godini naknade zbog recesije smanjene za deset odsto, iako su oni očekivali povećanje od 13 odsto.

"Obračun plata prema osnovici iz decembra 2008. godine i umanjenje od te osnovice za deset odsto očekuje i nas. To se odnosi na sve i bez izuzetka", tvrdi Crnkić za sarajevsku štampu.

On ističe da su se mogli naći i drugi modaliteti uštede kroz stepenovanje po grupama ratnih vojnih invalida, a ne "linearno svima rezati".

"Pravila MMF-a su jasna. Pokušavamo i na drugi način uštedjeti, tako što provodimo snažnu reviziju i tako napraviti jedinstven registrar boraca i invalida i smanjiti broj korisnika tih primanja", ističe Crnkić.